Befugtning og korrekt luftfugtighed ved fremstilling af medicinsk udstyr

Befugtning og korrekt luftfugtighed ved fremstilling af medicinsk udstyr

Bakteriologisk ren befugtning til fremstilling af medicinsk udstyr

Produktion af medicinsk udstyr foregår i renrumsmiljøer med strenge krav til atmosfærisk kontrol. Afhængigt af produktionsprocesserne kan almindelige varme-, ventilations- og klimaanlæg muligvis ikke opfylde præcis de betingelser, der er nødvendige for at gøre et produktdesign til en realitet. Vores luftbefugtningsanlæg er førende inden for hygiejne og vandbehandling, og er sikre at anvende i renrumsmiljøer. Derfor er Condairs produkter at finde i renrum, laboratorier og hospitaler i hele verden.

Stabil luftfugtighed giver optimale produktionsforhold

Ved at undersøge forskellige miljøforhold og efterfølgende fastholde disse på det optimale niveau har Condair hjulpet producenter med at forbedre produktionen af eksempelvis stents, suturer, glukosesensorer og forbindsstoffer. 

ESD, støv og luftbårne partikler reduceres i fremstillingsprocessen

Befugtere kan bruges til at eliminere statisk elektricitet samt fjerne støv og luftbårne partikler. Befugtning anvendes også som et aktiverende middel. Ethylenoxid kan fx bruges som et steriliserende middel, men bliver først aktivt ved en relativ luftfugtighed på 70 % eller derover. Nøjagtig styring af luftfugtigheden er derfor nødvendigt for at opnå optimale produktionsforhold i renrumsmiljøer, klimakammer og testrum.

Medikoindustrien undgår dimensionsændringer med befugtning

Luftfugtigheden i disse miljøer styres af flere grunde, bl.a. fordi de behandlede materialer er følsomme over for fugt, og eventuelle ændringer i deres fugtindhold ændrer reelt deres struktur. Dette kan skyldes en dimensionsændring, en kemisk ubalance eller blot udtørring af et vandbaseret element.


For mere information om befugtning til fremstilling af medicinsk udstyr, kan du kontakte os på +45 87 88 21 00 eller via vores kontaktformular.

Fordele ved Condairs befugtningsløsninger i medikoindustrien:

  • Omfattende global ekspertise inden for mange anvendelsesområder i medikoindustrien
  • Øget produktivitet og mindre spild
  • Innovative specialdesignede løsninger til unikke processer
  • Fugtstyringsløsninger med lavt energiforbrug, som reducerer driftsomkostningerne og forbedrer fugtstyringen
  • Løsninger, som kræver minimal vedligeholdelse, hvilket reducerer behovet for løbende serviceeftersyn
  • Omfattende service i form af ekspertrådgivning, design, levering, installation, idriftsættelse, vedligeholdelse og reservedele.


Få en gratis guide om, hvordan fødevare-producenter kan øge deres produktivitet ved hjælp af befugtning.

10-punkts guide om, hvordan man kan øge produktivitet, mindske spild og bevare produktkvalitet ved at styre luftfugtigheden

Brug for befugtning i din produktion?

Andet godt at vide om befugtning, statisk elektricitet og indeklima i produktioner...