Hammam, caldarium og rhassoul

Fordelene ved hammam for kroppen og helbredet

En hammam er et dampbad, hvor der afholdes en særlig badeceremoni, som er en vigtig del af islamisk bade- og kropskultur. Fokus er på afslapning ved hjælp af damp og efterfølgende massage med sæbeskum. Dette får musklerne til at slappe af og lindrer smerter og ubehag.

De første optegnelser om Hammam-massageteknikken går mere end 4.000 år tilbage. Oprindelsen skal findes i de orientalske dampbade, der kaldes hammam. Selv dengang blev de betragtet som et sted for rituelle vaskeceremonier, rensning og en pause fra den stressende hverdag. De kendes også under navnene "tyrkisk bad" og "orientalsk bad".

Rhassoul er en plejeceremoni fra Orienten

Den græske læge Hippokrates kendte allerede til den særlige virkning af helbredende mudder, og stadig i dag værdsætter læger og patienter den helbredende virkning.

Rhassoul er en orientalsk plejeceremoni med peeling af hele kroppen med helbredende mudder sammen med et dampbad og efterfølgende påsmøring af olie. Rhassoul kombinerer de gavnlige virkninger af vand, jord og varme med den gamle viden om naturens plejende og helbredende kraft.

Det helbredende mudder stimulerer stofskiftet, giver fugt, mineraler og sporstoffer. Det forbedrer også hudens udseende og øger dens elasticitet. Dette får hele kroppen til at slappe af og regenerere.

Hvad er caldarium?

Caldarium kommer fra latin og betyder "varm"eller "hed". Caldariet var allerede i gammel tid en integreret del af de romerske termiske bade.

Caldariet er et varmt rum med keramiske fliser med en temperatur på 40-50 °C. Den blide strålevarme fra de opvarmede vægge, bænke og gulvet opvarmer hele rummet. Normalt indeholder caldarier også flere bassiner og badekar, hvor gæsterne kan bade i varmt vand. Fugtigheden er meget høj og næsten 100 procent.

Hvordan fungerer en pause i caldariet?

En pause i caldariet har mange gavnlige fordele for organismen. Disse omfatter:

  • Stimulering af blodcirkulationen
  • Opbygning af immunsystemet
  • Afgiftning og rensning af kroppen
  • Aktivering af cirkulationen
  • Reduktion af stressfølelsen
  • Afslapning af muskulaturen

Få gratis ekspertrådgivning om dampgeneratorer til dampbade

Du er måske også interesseret i...