ESD-reducering og befugtning til datacentre

Datacentre sikres mod statisk elektricitet med luftbefugtning

Der er brug for luftbefugtere i datacentre og serverrum for at undgå, at tør luft og statisk elektricitet beskadiger servere, samt for at opnå høj kapacitet og energieffektiv evaporativ køling.

For eksisterende datacentre anbefaler ASHRAE et dugpunkt på 5,5 °C til en relativ luftfugtighed på 60 % og et tilladt interval på 20-80 % relativ luftfugtighed. I det meste af verden er der i løbet af året brug for luftbefugtning for at opfylde disse klimabetingelser.

Øget kapacitet i serverrum med befugtning

Luftbefugtere bruges ofte sammen med frikølingsanlæg, enten til at øge kølekapaciteten med en evaporativ køleeffekt eller til at give en forstærket, billig befugtning af den store mængde luft, der strømmer gennem datacentrets ventilationsanlæg.

I tempererede klimaer, hvor frikøling alene ikke kan opfylde de nødvendige interne betingelser året rundt, giver adiabatiske luftbefugtere ekstra køling på varme dage. Derved øges ventilationsanlæggets driftstid uden at være afhængig af traditionelle DX-køleanlæg.

Evaporativ køling giver energibesparelser i datacentre

I det skandinaviske klima, hvor der er blevet bygget mange nye datacentre, kan evaporativ køling med adiabatiske luftbefugtere med fordel anvendes til at tilføje store mængder vand til den indgående luft. 
Varme fra datacentrene anvendes til at opvarme den indgående luft, inden befugtningen øger luftfugtigheden og reducerer temperaturen til det nødvendige niveau. På den måde opnår du energibesparende evaporativ køling til dit datacenter.

Download vores brochure om luftbefugtning i datacentre.

Fordele ved at samarbejde med Condair om datacenterprojekter:

  • Omfattende global ekspertise via samarbejde med mange datacenteroperatører
  • Omfattende produktprogram, som præcist opfylder et datacenters krav
  • Fugtstyringsløsninger med lavt energiforbrug, som reducerer driftsomkostningerne og forbedrer fugtstyringen
  • Omfattende service i form af ekspertrådgivning, design, levering, installation, idriftsættelse, vedligeholdelse og reservedele fra en enkelt leverandør
  • Innovative, gennemprøvede løsninger
  • Vedligeholdelse af ASHRAE-anbefalede betingelser, hindring af statisk elektricitet, billig køling og fugtstyring
 

For mere information om ESD-reducering i dit datacenter, kan du kontakte Condair på +45 87 88 21 00 eller via vores kontaktformular.

Condair styrer luftfugtigheden i datacentre med evaporativ køling...