Køling fjerner tør og varm luft i elektronikproduktioner

Køling med befugtning reducerer statisk elektricitet

Elektronikproduktioner stiller ofte store krav til luftkvalitet og nøjagtig styring af luftfugtigheden i deres produktionsområder, hvor det blandt andet er nødvendigt at sikre sig mod statisk elektricitet (ESD), som kan ødelægge processer og elektroniske komponenter. 
Luftfugtigheden bør ligge mellem 30-60 % i produktionsmiljøer med elektronik for at undgå elektrisk opladning, svævestøv, problemer med limprocesser og ændringer af filmdimensioner.

Problemer med tør og varm luft i elektronikproduktionen?

Rumtemperaturen i elektronikproduktioner er ofte højere på grund af loddeprocesser og anden varmeafgivelse. Dette giver en lav relativ luftfugtighed og dermed tør luft.

Condair har mange års erfaring i at levere skræddersyede befugtningsløsninger til en lang række elektronikproduktioner, klimakamre og testrum, som har brug for at styre luftfugtigheden meget præcist.

Spar energi på driftsomkostninger til ventilation 

Ud over at luftbefugtningen reducerer statisk elektricitet (ESD), som er med til at sikre overholdelse af produkttolerancerne, så følger evaporativ køling med og giver meget lave driftsomkostninger. Når man tilfører befugtning til den almindelige ventilation, er der store besparelser at hente på forbruget til elektricitet. Læs mere om energibesparelser på ventilation her.

Fordele med befugtning i elektronikproduktioner:

  • Nøjagtig styring af luftfugtigheden
  • Reducering af statisk elektricitet (ESD)
  • Store energibesparelser med evaporativ køling
  • Meget kort tilbagebetalingstid, ofte under 2 år
  • Sikrer overholdelse af produkttolerancerne
  • Øget velbefindende for produktionsmedarbejderne

Har du brug for hjælp til at køle din elektronikproduktion?


Forbedret indeklima i elektronikproduktionen

Befugtning og evaporativ køling er med til at øge medarbejdernes velbefindende i produktionen, hvor luften ellers kan være tør og skadelig for medarbejdernes helbred.

Se videoeksempler på befugtning i elektronikproduktioner.

For mere information om køling med befugtning i din produktion, kan du kontakte os på +45 87 88 21 00 eller via vores kontaktformular.

Andre brancher, hvor Condair styrer luftfugtigheden...