Beregn din driftsbesparelse på ventilation

Beregn din driftsbesparelse på ventilation

Nu kan du selv beregne din sparede luftmængde, når du fjerner overskudsvarme i produktionen via ventilationen

Lavere driftsomkostninger på køling og ventilation? Condairs app gør det nemt selv at indsætte luftskifte og de temperaturer som du måler i din produktion, og dermed se hvor meget virksomheden kan sænke sit luftskifte og ventilation ved at anvende adiabatisk befugtning direkte i lokalet.

Se hvor meget du kan sænke luftskiftet ved at tilføre befugtning

Når du øger luftfugtigheden kan du skrue ned for din almindelige ventilation. Nu skulle man tro at temperaturen ville stige i takt med at ventilationen nedsættes. Det er ikke tilfældet.

Befugtningen giver nemlig en køleeffekt på 0,68 kW per fordampet liter vand, og derfor kan temperaturen i produktionen forblive den samme. Sådan opnår du en stor besparelse på driftsomkostningerne til ventilationen. Læs mere om hvordan evaporativ køling virker her.

Sådan beregner du driftsbesparelsen på ventilation

Prøv selv at indstille luftfugtigheden i app'en og se hvordan ventilationsmængden falder i takt med at luftfugtigheden stiger. 

Den reducerede ventilationsmængde vil give store besparelser, da du kun skal opvarme en mindre luftmængde. Besparelsen er størst om vinteren, men du kan også spare penge om sommeren.

Indsæt dine egne ventilationstal og temperaturbehov

App'en viser hvor meget overflødig luft du opvarmer for at bruge til køling med ventilation, samt hvor meget du kan reducere mængden af ventileret luft ved at bruge befugtning til at køle din produktion med.

Ofte tænker man ikke over, at man bruger opvarmning en stor del af året for at køle produktionslokalerne. Dette skyldes at temperaturen først skal hæves til for eksempel 18 °C, før man kan anvende den til at køle med.

Vores app giver en indikation på hvor meget du kan nedsætte din ventilation med. Der kan være flere forhold i lokalet som spiller ind som for eksempel overskudsvarme fra produktionsprocesser. For en præcis beregning skal du altid kontakte en af vores konsulenter, så hjælper vi dig med din sag.

Klik her for at hente vores gratis app "Condair"

Vil du vide mere om, hvordan du kan spare med luftbefugtning?

Årlig besparelse på ventilationsmængde i produktionen

Ventilation om vinteren

Som diagrammet ovenfor viser, så vil en produktion der ventilerer 20.000 m3/h kunne nedsætte sin ventilationsmængde til 5.411 m3/h ved at tilføre befugtning.

Du kan selv prøve at indsætte din egen ventilationsmængde i app'en og se hvor meget du vil kunne skrue ned for ventilationen - og spare - om vinteren.

Ventilation om sommeren

Ventilationsdiagrammet viser også, at der er en energibesparelse at hente i sommermånederne.

Her vil en produktion med en ventilationsmængde på 20.000 m3/h kunne nøjes med 13.984 m3/h ved at øge luftfugtigheden til et bedre niveau. 

Når man kigger på besparelserne både for vinter- og sommermånederne, så er den gennemsnitlige ventilationsmængde med luftbefugtning kun omtrent halvt så stor sammenlignet med almindelig ventilation uden befugtning.

Andre nyttige links om befugtning og evaporativ køling for dig som rådgiver...