Befugter giver godt indeklima i boliger

Befugter til private boliger

Slip af med et tørt indeklima i hjemmet med befugtning

Lav luftfugtighed giver problemer med indeklimaet i især nybyggede huse. Husene er meget tætte og har ofte også ventilation. Denne kombination gør, at indeklimaet bliver meget tørt især i vinterhalvåret.

For lav luftfugtighed kan give husets beboere en lang række helbredsmæssige gener og husets byggematerialer kan tage skade. Derfor efterspørger mange husejere en befugter som en del af indeklimaløsningen.

  Tegn på lav luftfugtighed

  - Gulve, møbler og inventar i træ ændrer dimensioner, slår revner og sprækker

  - Maling krakelerer og revner

  Irriterede øjne, hovedpine, vedvarende hoste og generel udtørring af hud og slimhinder

  Statisk elektricitet opstår og giver stød


  En enkel indeklimaløsning til private boliger

  Vi tilbyder en enkel indeklimaløsning til private, som ønsker at sikre familiens helbred og undgå generne fra den tørre luft. Vores CP3 Mini dampbefugter er særligt velegnet til befugtning i private hjem. Hygiejnen er der taget hånd om, da vandet koges og dampen herefter fordeles i luften. 


  Hvad er den anbefalede luftfugtighed i hjemmet?

  Et optimalt indeklima har en relativ luftfugtighed på 40-60 % året rundt. I den kolde årstid, når varmeanlæg giver et tørt indeklima, kan luftfugtigheden falde helt ned til 7 % relativ luftfugtighed. 

  Så tiltrækker luften fugt fra enhver tilgængelig kilde, heriblandt vores kroppe, materialer såsom træ og tekstiler, vores kæledyr og endda byggematerialerne i selve boligen. Dette gør ikke blot, at vi føler os dehydrerede, men det kan også give alvorlige konsekvenser for helbredet. Husets materialer lider også, når luftfugtigheden bliver for lav. Og det er desværre ikke ualmindeligt, at tør luft fører til skader på blandt andet trægulve. Et godt råd er derfor at få målt luftfugtigheden i tide.  Få det optimale ud af dit ventilationsanlæg

  Ventilation er med til at sikre et sundt indeklima med et regelmæssigt luftskifte, der fjerner støv, pollen, CO2 og kemikalier. Men luftskiftet sænker imidlertid også luftfugtigheden – ofte til et niveau, der er langt under de anbefalede 40-60 %.

  Den lave luftfugtighed kan forårsage skader på inventar og møbler. For at hæve luftfugtigheden, skal du tilvælge befugtning til dit ventilationsanlæg.

  Myter om vejen til det gode indeklima i hjemmet

  ”Jo tørrere luften er, desto bedre” kunne ikke være mere forkert. Selvfølgelig må luften heller ikke blive for fugtig. Det handler om at have en luftfugtighed, som er optimal for vores helbred, og det er den, når luftfugtigheden ligger på 40-60 %. 

  Det hjælper ikke at åbne vinduerne og lufte ud, da kold luft indeholder meget lidt fugt. Når luften trænger ind i boligen og opvarmes, bliver dens relative fugtighed meget lav. Det hjælper heller ikke at forsyne hjemmet med grønne planter eller en dekorativ vandvæg; de vil langt fra have tilstrækkelig virkning.

  Når en befugter skal benyttes i rum, som mennesker opholder sig i, anbefales det altid at vælge en professionel, hygiejnesikret befugter. Det er din vished for, at befugteren er egnet til private hjem, at driften kører upåklageligt og at kapaciteten modsvarer fugtbehovet i lige netop dit hjem.

  Luftbefugtere anvendt igennem mange år

  Hospitaler, institutioner, kontormiljøer, produktioner og lagre har i årevis benyttet sig af befugtningssystemer for at sikre den rette luftfugtighed. Efterspørgslen på lignende indeklimaløsninger til private er stigende, da sammenhængen mellem helbred og indeklima kommer mere i fokus. 

  Befugtere fra Condair giver optimalt indeklima flere steder ...