Få et godt indeklima i din bolig med den rette luftbefugtning

Befugtning og indeklima til private boliger

Slip af med et tørt indeklima i hjemmet

Især nybyggede huse oplever problemer med indeklimaet på grund af for lav luftfugtighed. Husene er meget tætte og har ofte også ventilation/aircondition. Denne kombination gør at indeklimaet bliver meget tørt om vinteren, hvilket giver husets beboere en lang række helbredsmæssige gener. Derfor efterspørger mange husejere en indeklimaløsning med en bedre luftfugtighed.

Symptomer på tør luft:

 • - Stød som følge af statisk elektricitet

 • - Regelmæssigt ondt i halsen, hovedpine og trætte øjne

 • - Ubehag ved brug af kontaktlinser

 • - Flaget, ru eller sprækket hud

  - Revner og sprækker i træmøbler og gulvbelægning.

Hvad er den rette luftfugtighed i hjemmet?

Et optimalt indeklima har en relativ luftfugtighed på 40-60 % året rundt. I den kolde årstid, når varmeanlæg giver et tørt indeklima, kan luftfugtigheden falde helt ned til 7 % relativ luftfugtighed. 
Så tiltrækker luften fugt fra enhver tilgængelig kilde, heriblandt vores kroppe, materialer såsom træ og tekstiler, vores kæledyr og endda byggematerialerne i selve boligen. Dette gør ikke blot, at vi føler os dehydrerede, men det kan også få alvorlige konsekvenser for vores helbred og sundhed. Læs mere om, hvad for tør luft betyder for dit helbred her.

Sådan får du et godt indeklima i din bolig

Har du mistanke om at indeklimaet er for tørt hjemme hos dig? Så kan du starte med at anskaffe dig et simpelt hygrometer og holde øje med luftfugtigheden. På den måde kan du nemt afklare, om de symptomer og gener du oplever kan være relateret til for lav luftfugtighed. Den ideelle luftfugtighed for menneskers helbred og sundhed er 40-60 % relativ luftfugtighed. 

   


Sådan bestiller du en hygiejnesikret luftbefugter til hjemmet

Vi tilbyder en enkel indeklimaløsning til private, som ønsker at sikre familiens helbred og undgå generne fra den tørre luft. Vores CP3 Mini er særligt velegnet til befugtning i private hjem. Hygiejnen er der taget hånd om, da vandet koges og dampen herefter fordeles i luften. Vejl. udsalgspris fra 18.854 kr. ekskl. moms, styring og montage. Du kan bestille den gennem din lokale VVS-installatør her.

 1. Følg linket til din lokale VVS-installatør og søg en frem som du kontakter.

 2.  

 3. Sig at du som privatperson er interesseret i at købe en CP3 mini dampbefugter af ham.
 4. Så vil VVS-installatøren kontakte Condair.
 5. Efter indgået aftale vil VVS-installatøren installere din CP3 mini, og dit indeklima vil opnå en forbedret luftfugtighed ganske hurtigt.


Myter om vejen til det gode indeklima i hjemmet

”Jo tørrere luften er, desto bedre” kunne ikke være mere forkert. Selvfølgelig må luften heller ikke blive for fugtig. Det handler om at have en luftfugtighed, som er optimal for vores helbred, og det vil sige når luftfugtigheden ligger på 40-60 %. 

Det hjælper ikke at åbne vinduerne og lufte ud, da kold luft indeholder meget lidt fugt. Når luften trænger ind i boligen og opvarmes, bliver dens relative fugtighed meget lav. Det hjælper heller ikke at forsyne hjemmet med grønne planter eller en dekorativ vandvæg; de vil langt fra have tilstrækkelig virkning. En lille befugter fra et byggemarked vil ligeledes have yderst begrænset effekt. Vælger du alligevel denne løsning, så tjek om den er hygiejnegodkendt, så den ikke udgør en sundhedsrisiko. 

Luftbefugtere til private

Hospitaler, institutioner, kontormiljøer, produktioner og lagre har i årevis benyttet sig af befugtningssystemer for at sikre den rette luftfugtighed. Efterspørgslen på lignende indeklimaløsninger til private er stigende, da sammenhængen mellem helbred og indeklima kommer mere i fokus. 

CP3 Mini - Premium befugtningsløsning i hjemmet.

CP3 Mini - Premium befugtningsløsning i hjemmet

Ideel befugter til private boliger. Den kan for eksempel placeres diskret i bryggerset og har skjult tilslutning til el og vand. Skal ikke manuelt påfyldes med vand.

Læs mere

  Problemer forårsaget af tør luft

  • Sygdom – overførsel af luftbårne vira, fx influenza, reduceres væsentligt ved en relativ luftfugtighed på 40-60 %. Desuden er slimhinderne i vores næse og hals kroppens naturlige forsvar mod luftforurenende stoffer. Når de tørrer ud, svækkes vores immunsystem.

  • Støv – luftfugtighed binder støvet og får det til at forsvinde fra rummet, så når luften er tør, er støv og luftforurenende stoffer mere udbredte.

  • Fysiske gener – tør luft giver hovedpine, øjne bliver irriterede især ved brug af kontaktlinser, huden og slimhinderne udtørrer. Du kan også opleve statisk elektricitet, hvor du får stød ved berøring med objekter eller mennesker fordi luften er for tør.

  • Træ – gulve, møbler og andre trægenstande kan ændre dimensioner og til sidst revne i tørre omgivelser. Læs mere om luftfugtighedens betydning for trægulve og træmøbler.

  • Dyr – tør luft påvirker hunde og katte på samme måde, som den påvirker mennesker, men dyr fra tropiske klimaer kan blive meget syge. Derfor nyder dødningehovedaberne i Ree Park et skønt indeklima med luftbefugtning.

  Befugtningssystemer fra Condair giver optimalt indeklima flere steder...