Luftfugtighed i messecentre og kongrescentre

Stabil luftfugtighed i kongrescentre

Når flere hundrede mennesker samles i et rum som fx et konferencecenter uden professionel styring af luftfugtigheden, kan den relative fugtighed (RH) og temperaturerne svinge og forårsage ubehag og potentielt usunde indendørs forhold. I sådanne rum, hvor de besøgendes opmærksomhed og interesse spiller en indlysende rolle, er professionel befugtning nødvendig for at sikre en god oplevelse.

Styring af luftfugtigheden giver sundt indeklima

Med hygiejnesikrede luftbefugtere får konferencecentre fordelen af et ensartet og korrekt befugtet indeklima. Ensartet befugtning gør det muligt at opretholde stabile RH-niveauer og fjerne meget fugtige eller tørre forhold og fremmer et miljø, der er frit for elektrostatisk stød (ESD). Condair har et komplet sortiment af befugtere med varierende kapaciteter, så konferencecentre med varierende antal gæster kan få opfyldt deres behov.

Fordele med befugtning i messe- og kongrescentre:

  • Større energieffektivitet og mindre kølebelastninger
  • Minimeret spredning af bakterier og sygdom
  • Opretholde et behageligt, effektivt befugtet indendørsklima
  • Større engagement hos publikum, idet de oplever større komfort og bedre velbefindende
  • Begrænsning af risikoen for elektrostatisk stød (ESD)


Et sikkert indeklima for de besøgende

Det er afgørende at sikre, at partikler, vira og bakterier er luftbårne i så kort tid som muligt, så spredning af sygdomme og infektioner minimeres; specielt når det drejer sig om områder med mange mennesker.

Med en korrekt befugtning kan et konferencecenter gøre det lettere at holde besøgende og personale sygdomsfri ved at begrænse spredningen af luftbårne smittekilder. Herudover kan man ved at opretholde et balanceret RH-niveau forebygge det ubehag og de sundhedsrisici, der følger af et tørt eller fugtigt indendørsklima. Gæster, som føler sig godt tilpas i omgivelserne, vil lettere kunne koncentrere sig, hvilket vil gøre det lettere for oplægsholdere at fastholde deres tilhøreres opmærksomhed.

Bedre indeklima for gæster og inventar


Større energieffektivitet og besparelser på kølebelastningen

Befugtning af større arealer som konferencecentre med Condair muliggør en imponerende energieffektivitet, idet større systemer er specifikt designet til at give maksimal ydelse og effekt, samtidig med at de bruger så lidt energi som muligt. Herudover tilbyder Condair evaporative køleløsninger, som kombinerer befugtning med fordelene ved evaporativ køling, hvilket ikke bare holder rummene stabilt befugtede og behagelige for de personer, der opholder sig i dem, men også giver besparelser på kølebelastningen. Konferencecentre kan derfor opnå besparelser på energiregningerne og kølebelastningerne ved at begrænse brugen af dyre klimaanlæg.

For mere information om styring af luftfugtigheden i messe- og kongrescentre, kan du kontakte os på +45 87 88 21 00 eller via vores kontaktformular.

Vil du vide mere om befugtning i messe- og kongrescentre?

Andre steder, hvor Condair styrer luftfugtigheden...