Få det optimale plantemiljø med befugtning

Befugtning til gartnerier

Befugtning i gartnerier fremmer planteproduktionen

Konstante og jævne fugtighedsniveauer er godt for planters trivsel.
Både luftfugtighed og evaporativ køling er afgørende for en sund planteudvikling og -vækst. En præcis kontrol kan bidrage til at eliminere faren for plantepatogener.

Ved at opretholde stabile fugtighedsniveauer i gartnerier og drivhuse skabes et godt miljø for planternes trivsel. Når ventilationen øges, luftfugtigheden holdes oppe, og kølingen er i orden, fremmer det planternes udvikling og vækst.

Det mest udbredte problem i relation til gartnerier er kombinationen af lav luftfugtighed og høje temperaturer. Når luftfugtigheden falder til under 30 % RH, kan det medføre alvorlige problemer, bl.a. hæmmet plantevækst og langsommere fotosyntese. Ligesom lav luftfugtighed kan også høje fugtighedsniveauer påvirke drivhusplanter. Ødem, kantbrænding, blød vækst og mineralmangel er nogle af de problemer, der kan opstå på grund af høj luftfugtighed. Men høje fugtighedsniveauer er først og fremmest et problem, fordi de øger risikoen for sygdomme, der kan være meget farlige og skadelige.

Gartnerier skal sørge for ventilation og optimal vanding

Vanding er afgørende for planternes hydration og sundhed, men er en utilstrækkelig løsning til overophedning og kan være potentielt farlig for dine planter. Hvis planterne vandes direkte i store mængder for at modvirke de høje temperaturer og lave fugtighedsniveauer, kan det medføre, at skimmelsporer udvikles og spreder sig.

Det er vigtigt at kontrollere gartneriets fugtighed for at forhindre, at sygdomme spredes. Det er også vigtigt at huske på luftens bevægelse og sikre en ordentlig ventilation for at forhindre dannelse af plantepatogener såsom svampe og bakterier, der manifesterer sig i stille luft.

En professionel befugtningsløsning til dit gartneri

Condairs løsninger til befugtning og evaporativ køling er perfekte til at skabe og opretholde det optimale miljø for planter uden vanding. Det vil bidrage til, at planterne opnår deres maksimale potentiale.
Det komplette Condair-sortiment af produkter kan opfylde behovene for ethvert gartneri, uanset dets størrelse eller kompleksitet. Vores dysebefugtningssystemer gør det muligt at skabe forskellige betingelser i forskellige zoner i dit gartneri – vores dyser kan placeres præcist der, hvor du har brug for dem til en præcis fugtighedskontrol og evaporativ køling. 


Fordelene ved præcis fugtighedskontrol og evaporativ køling

Fordelen for voksende planter i et gartneri er, at du kan kontrollere alle miljøfaktorer: temperatur, luftstrøm og endda luftens vandindhold. Condairs løsninger inden for befugtning og evaporativ køling byder på en masse fordele for dine planter.

Fordele med befugtning og evaporativ køling til planter

  • Forbedret plantekvalitet og -ensartethed
  • Øget spiring
  • Reduceret belastning for planterne ved at eliminere for høj luftfugtighed og temperatur
  • Hurtigere plantevækst
  • Beskyttelse mod fryse- og varmechok
  • Øget generel produktivitet på gartneriet
  • Forbedret arbejdsmiljø for medarbejderne

Brug for hjælp med befugtning til dit gartneri?

Andet godt at vide om befugtning og evaporativ køling...