Luftbefugtning i bagerier

Korrekt befugtning er afgørende for kvaliteten

I et bageri har en korrekt befugtning en afgørende indflydelse på både produktkvaliteten og det færdige bagværk.

Hvis den relative luftfugtighed (RH) er for høj eller for lav, vil luften være hhv. for fugtig eller for tør. Opretholdelse af en afbalanceret RH er afgørende, idet dette udsætter produkterne for atmosfæriske forhold under bagningen og ikke blot under opbevaring.

Kontrol af fugtighed indendøre i bageri

Afhængigt af deres størrelse kan nogle bagerier have behov for befugtere med en større kapacitet. Condair har højeffektive befugtere, der egner sig til ethvert formål, hvor du har alle typer befugtningsteknologi til din rådighed, fra gas og/eller eldreven befugtning til adiabatisk køling. Med et system, som passer til den anvendelsen i det konkrete bageri, er det let at kontrollere RH præcist og sikre, at luftkvaliteten er til gavn for bagværket.

Befugtning hjælper til bedre arbejdsforhold

Med en befugter eller et evaporativt kølesystem, der er adiabatisk, kan små til mellemstore bagerier og store fabrikker sikre, at de mindsker problemer med melstøv samt afkøler medarbejdere, som hele tiden står i nærheden af ovnene eller varme områder. Dette sikrer, at kokke og medarbejdere føler sig godt tilpas. Dette har en signifikant effekt for alle, der er allergiske over for melstøv, og medarbejdere, som ønsker bedre arbejdsforhold.


For mere information om køling med befugtning i dit bageri, kan du kontakte os på +45 87 88 21 00 eller via vores kontaktformular.

Produkterne skal se indbydende ud

I bageriindustrien skal virksomhederne konstant flytte på produkterne, idet brød og andet bagværk typisk har en relativ kort holdbarhed. Korrekt befugtning sikrer, at bagværkets udførelse og dekorationer altid ser indbydende ud, hvilket får kunderne til at føle sig trygge ved at købe produktet. Synsindtrykket spiller en afgørende rolle i vellykket bageridrift, idet produktets fremtræden er med til at generere salg.

Fordele med befugtning i bageriindustrien:

  • Minimering af spild/fordærvelse af produkter og indholdsstoffer
  • Maksimering af overskud med produkter, der altid ser indbydende ud
  • Kontrolleret luftfugtighed giver produktoverflader med et optimalt udseende
  • Minimering af melstøv og allergier og behagelige, temperrerede forhold for medarbejderne.

Få en gratis guide om, hvordan fødevare-producenter kan øge deres produktivitet ved hjælp af befugtning.

10-punkts guide om, hvordan man kan øge produktivitet, mindske spild og bevare produktkvalitet ved at styre luftfugtigheden

Brug for mere viden om befugtning i bagerier?

Andre steder, hvor Condair styrer luftfugtigheden...