Når en nyslagtet slagtekrop nedkøles til lagertemperatur, taber den noget af sin vægt gennem fugttab til omgivelserne. Afhængigt af nedkølingsprocessen kan det dreje sig om op til 3 % af den samlede vægt. De største tab forekommer i de tidlige faser, hvor temperaturforskellen mellem slagtekroppen og den omgivende lagertemperatur er højest.
Ved at øge luftfugtigheden omkring slagtekroppene til 90-95 % relativ luftfugtighed forhindres fugttab fra kødet, og vægttabet kan reduceres til under 1 %.
Dette påvirker et slagteris indtjening øjeblikkeligt, da ca. 4 kg af produktet fra en typisk slagtekrop kan forhindres i at fordampe under nedkølingsprocessen.
Ud over øget indtjening gennem reducerede vægttab forbedrer en højere luftfugtighed i et kølerum luftens varmeledningsevne. Det betyder, at slagtekroppen hurtigere når lagertemperaturen, hvilket reducerer energiomkostningerne til nedkøling og hæmmer bakterievæksten i kødet.
For mere information om befugtning i dit slagteri, kan du kontakte os på +45 87 88 21 00 eller via vores kontaktformular.
Få en gratis guide om, hvordan fødevare-producenter kan øge deres produktivitet ved hjælp af befugtning.
10-punkts guide om, hvordan man kan øge produktivitet, mindske spild og bevare produktkvalitet ved at styre luftfugtigheden