Ring til os på +45 87 88 21 00
Fakta om
Undersøg dit indeklima
Ekspertviden
Når en nyslagtet slagtekrop nedkøles til lagertemperatur, taber den noget af sin vægt gennem fugttab til omgivelserne. Afhængigt af nedkølingsprocessen kan det dreje sig om op til 3 % af den samlede vægt. De største tab forekommer i de tidlige faser, hvor temperaturforskellen mellem slagtekroppen og den omgivende lagertemperatur er højest.
Ved at øge luftfugtigheden omkring slagtekroppene til 90-95 % relativ luftfugtighed forhindres fugttab fra kødet, og vægttabet kan reduceres til under 1 %.
Dette påvirker et slagteris indtjening øjeblikkeligt, da ca. 4 kg af produktet fra en typisk slagtekrop kan forhindres i at fordampe under nedkølingsprocessen.
Ud over øget indtjening gennem reducerede vægttab forbedrer en højere luftfugtighed i et kølerum luftens varmeledningsevne. Det betyder, at slagtekroppen hurtigere når lagertemperaturen, hvilket reducerer energiomkostningerne til nedkøling og hæmmer bakterievæksten i kødet.
For mere information om befugtning i dit slagteri, kan du kontakte os på +45 87 88 21 00 eller via vores kontaktformular.
Få en gratis guide om, hvordan fødevare-producenter kan øge deres produktivitet ved hjælp af befugtning.
10-punkts guide om, hvordan man kan øge produktivitet, mindske spild og bevare produktkvalitet ved at styre luftfugtigheden