Realdania hjælper kommuner med at forbedre skolers indeklima


Indeklimaet på landets folkeskoler er endnu engang kommet på dagsordenen, og Realdania tilbyder nu kommuner op til 750.000 kroner til udviklingen af ”strategiske indeklimaplaner”.

  Hvad skaber et sundt indeklima?

   Et sundt og optimalt indeklima handler om en kombination af både ventilation, luftfugtighed og CO2-niveau, og det er nødvendigt, at der er den rette mængde af hvert element til stede.

   Det er gammel vin på nye flasker, at et sundt indeklima har betydning for skoleelevers indlæring. Nu fastslår sektionsleder for Indeklima og Bygningsfysik Geo Clausen fra DTU, at indlæringsevne og kreativitet falder med ca. 10 %, når indeklimaet ikke er i orden. En ny rapport med omfattende dataindsamling med målinger på CO2, temperatur og luftfugtighed viser, at 50 % af alle skoler ikke kan bestå indeklimatesten. Du kan downloade hele undersøgelsen her. 
   Geo Clausen fortsætter:

   Vi kunne spare 9. klasse, hvis indeklimaet i landets folkeskoler var i orden.

   Hvordan ansøger jeg om at få tilskud til et bedre indeklima?

   Første skridt på vejen mod et sundt indeklima er at få klarlagt præcist, hvori skolens indeklimaproblemer består. Derfor anbefaler vi, at du kontakter en af vores eksperter for at få rådgivning. 

   Så er du bedst muligt klædt på til at få lagt en strategisk handleplan og få udarbejdet en god ansøgning, der kan gøre, at du kommer i betragtning til den økonomiske støtte fra Realdania. Ansøgningsfristen er allerede den 30. oktober 2018, og derfor er det en god idé at tage kontakt til vores indeklimaekspert allerede i dag for at få faglig rådgivning. Når du er klar over, hvad du har behov for at søge midler til, kan du indsende din ansøgning her.