Tør luft og dårligt indeklima svækker vores immunforsvar

24. april 2018

Et sundt indeklima forbedrer dit helbred og effektiviteten 


Vidste du, at luften er for tør i næsten halvdelen af det normale arbejdsår og blandt andet kan fremkalde tørre slimhinder, irriterede øjne, hovedpine, astma og allergi?

  Den tørre luft forekommer særligt i vinterhalvåret. Et sundt indeklima har stor betydning for vores helbred og effektivitet, og flere forsøg viser, at tør luft og dårligt indeklima kan være med til at svække vores immunforsvar. 

   Opholder man sig i en bygning med for tør luft, kan man tilføre fugt til indeklimaet ved hjælp af et befugtningsanlæg. Vandmængden bliver kontrolleret, så det optimale indeklima opnå, og risikoen for gener mindskes. Fugtig luft er ikke skadeligt for indeklimaet, og der er først risiko for, at mug og svamp kan opstår, når luftfugtigheden overstiger 80 %. Den optimale luftfugtighed for mennesker er 45-55 procent, men den indedørs luftfugtighed ligger ofte under 30 %, hvorfor det er nødvendigt at tilføre fugt til det omgivende miljø.

   I sin seneste udgivelse sætter Analyse Helse fokus på konsekvenser af et dårligt indeklima og belyser blandt andet, hvordan personer med astma, allergi eller følsomme luftveje er ekstra udsat for luftvejsinfektioner, hvis indeklimaet ikke er optimalt. Læs hele artiklen her.

   Tilbage til nyheder