Indeklima på dagsordenen

2. februar 2018

Tør luft og indeklima er kommet på dagsordenen 


BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration har for alvor fået øjnene op for vigtigheden af et sundt indeklima på arbejdspladsen. Emnet omhandlende tør luft er nu at finde på dagsordenen, hvor der både sættes fokus på konsekvenserne af et tørt indeklima samt hvordan, det er muligt at mindske generne og frembringe en optimal luftfugtighed.

  Indeklimaportalen.dk har i sit første tema i 2018 skrevet en række artikler, der på hver sin måde berører emnet luftfugtighed og blandt andet beskriver, hvordan et tørt indeklima kan bekæmpes og referer til flere cases, hvor en korrekt luftfugtighed har skabt positive resultater for det pågældende arbejdsmiljø.

   Den anbefalede luftfugtighed 

   Definitionen på tør luft er ikke helt entydig, og symptomerne herpå kan også variere. De fleste vil dog opleve problemer med tørre og irriterede øjne, tørre slimhinderne, træthed og hovedpine. Af temaet fremgår det blandt andet, at antallet af medarbejdere med disse symptomerne vil stige, hvis luftfugtigheden kommer under 25 %. Vi anbefaler imidlertid, at luftfugtigheden altid befinder sig mellem 40-60 % RH, da det er bedst for vores helbred og velbefindende.

   Et sundt indeklima kan også være med til at sænke sygefraværet, som er tilfældet i daginstitutionen Hyldehaven i Aalborg, hvor både børn og personale har haft færre sygedage som en følge af befugtningsanlægget. Det samme gør sig gældende for Udenrigsministeriet, hvor medarbejderne nu ikke længere klager over sviende øjne og statisk elektricitet.

   Læs hele temaet fra Indeklimaportalen.dk og bliv klogere på, hvordan du kan forbedre arbejdsmiljøet og sikre et sundt indeklima for dine medarbejdere.

   Tilbage til nyheder