11.08.2020

Condair RM - en ny, lille og effektiv luftfugter

Condair lancerer Condair RM, en ny resistiv dampbefugter med lav kapacitet, der kan give op til 8 kg damp til en kanal i timen. Dette outputniveau er ideelt til applikationer som CRAC-enheder i datacentre, MR-scanningsrum på hospitaler og avanceret befugtning til boliger. Det er også ideelt til at tilbyde zoneopdelt luftfugtighedskontrol i grenkanaler i bygninger, f.eks. gallerier eller kontorer med flere belægninger, hvor et specifikt område af bygningen kræver et uafhængigt styret luftfugtighedsniveau.

Condair RM reducerer omkostningerne ved forbrugsstoffer sammenlignet med elektrode dampbefugtere, da det indeholder et kogekammer, der kan rengøres for at fjerne kalk i stedet for at have brug for engangsplastcylindre. Det er derfor også en mere bæredygtig løsning. Da Condair RM har resistive varmeelementer, kan den køre på RO-vand samt en almindelig strømforsyning. Da RO-vand er praktisk talt mineralfrit, elimineres kalkopbygning næsten, hvilket yderligere forbedrer enhedens serviceeffektivitet.

Fordi resistive dampbefugtere, såsom Condair RM, bruger et nedsænket varmeelement til at skabe damp, reagerer de hurtigere end en elektrode dampbefugter, der er afhængig af vandets ledningsevne. Dette gør det muligt for resistive dampbefugtere at give en mere nøjagtig kontrol af luftfugtigheden, da de reagerer hurtigere på et styresignal. Condair RM kan tilbyde ± 5% RF-kontrol med alm. vand eller ± 2% RF-kontrol med RO-vand.

Elektriske dampbefugtere styrer mineralindholdet i kogekammeret ved periodisk at dræne vand med højt mineralindhold og udskifte det med frisk vand. Condair RM har et intelligent vandkontrolsystem, som gør det muligt at skræddersy dræningscyklusser til forsyningsvandskvaliteten. Hårdt vand medfører øget opbygning af kalk, så dræningscyklusser kan programmeres oftere for at minimere servicebehovene. Alternativt i områder med blødt vand kan tiden mellem dræningscyklusser forlænges for at minimere vandforbruget og den energi, der kræves til opvarmning af vandet.

Enheden er meget kompakt i størrelse og måler kun 470 mm bred, 350 mm høj med 150 mm dyb, hvilket gør det ideelt at placere i teknikrum. Det kan være væg- eller gulvmonteret og fås i kapaciteter, der spænder fra kun 2 til 8 kg/t, med fuld modulering på tværs af output.

Tilbage til nyheder
Ny Condair RM resistiv dampbefugter

Condair RM - resistiv dampbefugter

Condair RM er en kompakt, men effektiv resistiv dampbefugter og fås fra 2-8 kg/t.

Læs mere

Få ekspertviden på dit næste befugtningsprojekt