31.05.2024

Condair samarbejder med Konvekta og har opnået 92% energigenvinding

Condair ME fordampningsbefugter bruges af Konvekta, der er specialister i energigenvinding, som en af deres standardløsninger til adiabatisk køling. Befugteren indarbejdes i Konvektas udsugningskølesystemer for at hjælpe dem med at levere op til 92 % årlig energigenvinding til deres kunders bygninger.

Se videoen for at lære mere om dette fantastiske projekt


Et Konvekta-kølesystem til udsugningsluft for-køler indkommende frisk luft for at reducere en bygnings behov for mekanisk køling. Condair ME-luftbefugteren bruges i dette system til at levere fordampningskøling med meget lavt energiforbrug til den luft, der suges ud af rummene. Før den afkølede udsugningsluft ventileres ud, ledes den gennem et varmegenvindingssystem og giver op til 10 °C køling til den indkommende friske luft.

Der kan opnås en køleeffekt fra 32 °C udetemperatur ned til 22-23 °C indblæsningstemperatur uden nogen form for mekanisk køling.

Amir Ibrahimagic, Group Business Development Manager hos Konvekta, siger: "Konvekta har standardiseret sine udblæsningskølesystemer med Condair ME-luftfugteren som fordampningskøleløsning. Enhedens pålidelighed er uovertruffen. Den indeholder komponenter af højeste kvalitet, som giver vores kunder lang levetid og høj ydeevne. Ud over produktets USP'er er Condair også en meget løsningsorienteret partner. Da et Konvekta-energigenvindingssystem altid er specialdesignet til en kundes behov, er det vigtigt for os at have fleksibel designstøtte fra vores leverandør af fordampningskøling."

Amir fortsætter: "Som eksempel kan nævnes en nylig installation på en klinik i Tyrol, Østrig, der resulterede i en bekræftet årlig energigenvinding på tværs af Konvekta-systemerne på 92 % for bygningen. En enkelt Condair ME-luftbefugter bidrog med mere end 60.000 kWh/år til køling i denne periode fra kun 3.800 kWh/år af forbrugt elektricitet. Denne lavenergikøling forbedrede bygningens samlede energieffektivitet betydeligt og hjalp vores kunde med at blive den mest bæredygtige klinik af sin type i hele Østrig."

Konvekta er en førende global leverandør af højeffektive systemer til genvinding af energi, med kunder som MIT og Harvard University i USA samt Frankfurt lufthavn i Tyskland og Swarovski Optik i Østrig. Systemerne giver en gennemsnitlig årlig ROI på mellem 3-7 år, afhængigt af energipriser og driftstimer. Sammen med de mest effektive systemer på markedet tilbyder virksomheden en ydelsesgaranti til kunderne, som dækker meget detaljerede økonomiske og driftsmæssige resultater.

Tilbage til nyheder 
The Condair ME evaporative humidifier is being used by energy recovery specialists, Konvekta

Amir Ibrahimagic, Group Business Development Manager, Konvekta

En enkelt Condair ME-luftbefugter bidrog med mere end 60.000 kWh/år til køling i denne periode fra kun 3.800 kWh/år af forbrugt elektricitet.


Exhaust air evaporative cooling can provide up to 10K of cooling to the incoming fresh air supply

Få ekspertrådgivning om evaporativ køling

Klik her

Få råd om brug af luftfugtere til lavenergikøling

Du er måske også interesseret i...