Vigtigheden ved et godt indeklima på kontoret

Det gode indeklima på kontoret

Det gode indeklima hos NRGi

Hos energiselskabet NRGi mærker både medarbejdere og gæster effekten af det forbedrede indeklima med den rette luftfugtighed. Gener fra tørre slimhinder, statisk elektricitet og tørre øjne hører fortiden til.

NRGis ikoniske kontorbygning i Aarhus Nord er kendetegnet ved sin specielle form og store glasfacader. Energirådgiver Claus Ankjærø fortæller, at deres mål er at sikre sig det bedst mulige indeklima med det lavest mulige energiforbrug. Og der kommer man ikke uden om både ventilationsanlæg og befugtning.

Derfor har NRGi siden 2015 haft glæde af et godt indeklima på kontoret både sommer og vinter.

Mia fra receptionen fortæller, at NRGi har gjort meget for at sikre medarbejderne et godt indeklima:

Det er jo svært at tilpasse et indeklima alle medarbejdere, da vi er forskellige. Nogle fik træk, andre havde det for varmt, men nu er der virkelig kommet godt styr på luften og indeklimaet her.

Hun fortæller også, at en kollega tidligere konstant var stoppet i næsen, hvilket hun var meget plaget af, men at det ikke længere er et problem.

Interesseret i et indeklimatjek på din arbejdsplads?

Fri for dårligt indeklima

Før befugtningssystemet blev installeret, oplevede både medarbejdere og gæster en række indeklimagener.

Når man tog imod en gæst nede i receptionen og gav hånd, så kom der stød – det var lige ved, det slog en gnist, fortæller Claus med et smil.

Foruden generne fra statisk elektricitet fortæller Claus, at de især døjede med slimhinderne, fordi luftfugtigheden dengang kunne komme helt ned under smertegrænsen på 20 %. Birgit fra lønkontoret kunne tydeligt mærke en forskel, da befugtningsanlægget blev sat i drift:

Jeg døjede med slimhinderne og kunne mærke den tørre luft helt ud i mine næsebor. Mine øjne blev tørre, og jeg måtte have gang i saltvandsdråberne. Det døjer jeg ikke med mere.

Læs mere om indeklima og smittefare 

Ventilation er ikke nok

Ventilationsanlægget affugter luften grundet det høje luftskifte. Især om vinteren får det luftfugtigheden til at falde drastisk, og det passer med, at det var her, der kom flest klager fra medarbejderne. Derfor forklarer Claus, at man ikke kan nøjes med et ventilationsanlæg, hvis man vil have et godt indeklima.

Da bygningen blev opført i 2005, var befugtning ikke ligeså udbredt i kontormiljøer som ventilation. Befugtning er stadig ikke et lovkrav ved kontorbyggeri, og derfor kan virksomheder ikke være sikre på at opnå et tilfredsstillende indeklima året rundt, selvom det lever op til gældende lovkrav.

Claus kendte til fordelene ved den rette luftfugtighed fra industrien, hvor det i mange år har været en velkendt del af en god indeklima- og ventilationsløsning. Derfor henvendte han sig til Condairs rådgivere, og en befugtningsløsning kom i stand.

Du kan downloade en printvenlig version i pdf her.Vores indeklimareferencer:

  • SEB Bank, Danmark

  • Hyldehaven daginstitution, Danmark

  • Udenrigsministeriet, Danmark

  • Rigshospitalet København, Danmark
  • Hvidovre Hospital, Danmark

  • Bispebjerg Hospital, Danmark

  • Odense Universitetshospital, Danmark
  • Læs hvordan du opnår et sundt indeklima...